Közélet

2010.11.03. 10:33

Megszűnt a régiós irányítás a Magyar Közútnál

Újabb átalakulás: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. november elsejétől a központi irányítás mellett 19 megyei igazgatóságba szervezve végzi feladatát.

Harsányi Miklós

Az ésszerűsítés nem érinti a cég alaptevékenységét. A társaság fő profilja továbbra is a közel 30 ezer kilométernyi országos állami közúthálózat üzemeltetése és fenntartása – derült ki a zrt. szerkesztőségünkhöz szerdán eljuttatott közleményéből.

Felidézték: a cég 2005. októberében a korábbi 20 közútkezeléssel foglalkozó cég összevonásával alakult meg. Az elmúlt időszakban előbb öt, majd hét régiós modell szerint végezte munkáját. A régiós irányító központok mellett megmaradt a 19 megyei igazgatóság, illetve a 77 üzemmérnökséget tartalmazó rendszer is.

A cég jelezte: ez a párhuzamos működés több zavart és lassú feladatmegoldást eredményezett.
– Rossz hatásfokúnak, időigényesnek és bonyolultnak bizonyult – utaltak a regionális intézkedésekre. Ezért döntött a társaság menedzsmentje a régiós irányítói rendszer megszüntetése mellett.



A megyei igazgatóságok így a jövőben a forgalomtechnikai, műszaki, tervezési és felújítási munkákok kívül 3-4 üzemmérnökség szakmai irányítását is ellátják. A cég közleményében leszögezte: alapvetően külső forrás függvénye, de nagyon fontos a Magyar Közút Nonprift Zrt. számára a szolgáltatási színvonal emelése az országos közúthálózaton.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!