Közélet

2010.11.18. 15:49

Népszavazási kampány az arányos női képviseletért

A Polgári Szabadság Platform is támogatja azt a kezdeményezést, hogy csak olyan választási listát lehessen benyújtani, amelyen egyenlő arányban vannak a nők és a férfiak.

Márkus Kata

A Polgári Szabadság Platform (PSZP) csatlakozik a Nők a Pályán Egyesület aláírásgyűjtő akciójához. Ezt Pintér Lóránd, a PSZP elnöke jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón, majd hozzátette: a rövidesen induló kampány célja, hogy kétszázezer aláírás birtokában írjon ki népszavazást az országgyűlés annak érdekében: az önkormányzati, illetve parlamenti képviselőtestület megválasztása során csak olyan listát lehessen benyújtani, amelyik egyenlő arányban indít női és férfi jelölteket.

A PSZP azért döntött az aláírásgyűjtés támogatása mellett – hangoztatta Pintér Lóránd –, mert elkötelezettek vagyunk az esélyegyenlőség és a szabadságjogok megőrzése, bővítése mellett.Gyertyás Lászlóné és Varga Beáta kampányfelelősök szerint amennyiben a népszavazási kezdeményezés sikeres lesz, úgy a képviselők 25 százaléka lehet nő, mivel a kezdeményezés csak a listán szereplő jelöltek megoszlásának meghatározására vonatkozik. Az aláírásgyűjtési akció január 25-ig tart, és Somogy nagyobb településein gyűjtik majd az alásírásokat az aktivisták.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!