Közélet

2010.11.24. 15:23

Tówellness: a víz mellé helyi attrakciók kellenek

Adott a természetes víz, s ehhez kell hozzáadni csáberőként a helyi adottságokat; legyen az vitorlázás, bor, vagy levendulaterápia.

Fónai Imre

A „tíz év alatt egymillió új munkahely” programból a balatoni régió az átlagnál nagyobb arányban veheti ki a részét – fogalmazott a szerdai siófoki egészségturisztikai konferencián Molnár Gábor, a Balatoni Integrációs Kht. ügyvezető igazgatója.

Molnár Gábor hozzátette: ehhez az is kell, hogy a jövőre beinduló Széchenyi-terv révén is fejlődjék a turizmus és a vendégszám-növekedés új álláshelyek létrejöttét ösztönözze.

Horváth Endre helyettes államtitkár hiányában arról ugyan semmit sem tudhattak meg a résztvevők, hogy a kormányzat milyen szerepet szán a Széchenyi-tervben a balatoni régiónak, egy új fogalommal azonban megismerkedhettünk, a tówellness-szel.Dani Barbara, a Magyar Turizmus Zrt. régiós marketingigazgatója arról beszélt: adott a természetes víz, s ehhez kell hozzáadni csáberőként a helyi adottságokat; legyen az vitorlázás, bor, vagy levendulaterápia. A főszezonon kívül wellnessrégióként kívánják hirdetni a Balaton térségét. Magyarósi György cégvezető pedig azt vetette fel: jövő nyáron a siófoki strandon Guinness-rekordkísérletet lehetne tartani, egyszerre tízezrek állapotfelmérését lehetne elvégezni az egészségturizmus éve jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!