Közélet

2010.12.22. 17:26

Luxusház-sors: bezár a kínai, bank költözik a helyére

Elköltözik a kínai bolt a kaposvári Kossuth téri luxuspalotából. A ruha- és ajándék üzlet helyén rövidesen bankfiók nyílik.

Harsányi Miklós

Az üvegkupolás, gránit burkolatú teremből napokon belül kipakolják a dzsekiket és a nadrágokat, s hamarosan trezort és betörésbiztos üvegfalakat építenek be.
Erről Karalyos József, a Főtér ügyvezető igazgatója tájékoztatta szerdán szerkesztőségünket.

Úgy tudjuk: a vállalkozás anyacége, a Korona Kft. adja el az üzlethelyiséget. Üzleti érdekekre való hivatkozással azonban a felek nem kívánták nyilvánosságra hozni a pontos vételárat.
 – A kínai üzlet az év végén bezár, s ezt követően kezdődhet el a pénzintézet kialakítása – folytatta Karalyos. – Eredetileg is azt akartuk, hogy bank működjön az alsó szinten. Csakhogy akkor egy másik pénzintézet vezetésével tárgyaltunk a bérleti szerződésről, ám a végén meggondolták magukat, így a kínai bérlővel írtuk alá a megállapodást. Az élet azonban úgy hozta, hogy a külföldi kereskedő elköltözik, s most egy nemzetközi banklánc nézte ki magának a központi termet.



Úgy tudjuk, a kínai kereskedővel nagyjából havi kétmillió forint bérleti szerződést kötött a kft. A bérlő tisztességesen fizetett, magyarázta a cégvezető. Természetesen kíváncsiak voltunk a kínai üzletasszony véleményére is, ám közvetítő útján jelezte: nem kíván nyilatkozni. Lapunk azonban úgy értesült, hogy a városban további két üzletet tart fenn, és a ruhakereskedelemben marad.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Év végén bezár a kínai bolt a Luxuházban
[/caption]

– Évek óta kerestük azt a helyszínt, amely igazán alkalmas arra, hogy 21. századi színvonalon, a banktól elvárható minőségű környezetben szolgálhassuk ki az ügyfeleinket – közölte Keresztes Péter, az Erste Bank kaposvári kisrégió vezetője. – Kiemelt szempont volt számunkra egyebek mellett az épület megfelelő elhelyezkedése és az egy légterű kiszolgálás lehetősége. Nagyon hosszú folyamat eredményeként jött létre az üzlet.

Tervek szerint az új létesítmény átadásáig az Erste Bank kaposvári ügyfeleit a meglévő belvárosi kirendeltségen szolgálják ki. A cégvezető jelezte: remélik, hogy a nyáron átadhatják majd az új bankfiókot.
Értesülésünk szerint betörésbiztos üveget helyeznek el a bankban, központi tűz- és riasztórendszert alakítanak ki, falakat vernek ki, illetve építenek a helyiségben. Az átalakítás költsége elérheti a több tízmillió forintot. 

A kaposvári luxusház tulajdonosa egyébként nem kíván több üzlethelyiséget eladni. Négy, köztük egy 160 négyzetméter alapterületű boltot adnának bérbe, amely exkluzív termékek forgalmazására alkalmas. Az épülettömben található 28 luxuslakásból eddig amúgy nyolcat sikerült eladni, hármat pedig kiadnak. Az egyik irodának használt lakásért havonta 100 ezer forintot fizet a bérlő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!