Közélet

2010.12.02. 16:03

Megújult tanműhely, 25 milliót nyertek eszközökre

Minta oktatóműhelyt avattak csütörtökön Siófokon, a legkorszerűbb asztalosipari eszközökön tanulhatnak a diákok.

Fónai Imre

A somogyi szakképző iskolákat összefogó TISZK és a megye közös pályázatán közel 25 millió forintot nyertek csúcstechnológia beszerzésére; a legkorszerűbb német gyártású asztalosipari eszközökön tanulhatják a diákok mostantól a szakma fortélyait.

– Új korszakot nyit ez a tanműhely a somogyi szakképzésben – fogalmazott Szamosi Lóránt, a TISZK főigazgatója. – Sokat hallani manapság a duális szakképzés bevezetéséről és arról, hogy mi a jobb: külső képzőhelyeken vagy tanműhelyekben oktatni a diákokat. Úgy vélem, a kettő megfér együtt. Hiszen akadnak kiváló mesterek, de szükség van ilyen csúcstechnológiás oktatóhelyre is, ahol a reneszánsz szekrénysortól a modern hifiállványig minden elkészíthető.Witzmann Mihály, a megyei közgyűlés alelnöke azt hangsúlyozta: ez a pályázat is igazolja a TISZK létjogosultságát. – Minél több álláshely létrehozása a cél, ezért szükséges a szakképzés fejlesztése – tette hozzá. Balázs Árpád siófoki polgármester arra emlékeztetett: a régen is tanműhelyként funkcionáló ingatlant a DRV dobra verte és a város azért vette meg, hogy megmaradhasson a funkciója.

Címkék#siófok
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!