Közélet

2010.12.17. 11:36

Rekordhideg után a hó birodalma lesz az ország

A hét végén biztosan élvezhetjük a havazás örömeit, egy délután érkező mediterrán ciklon gyakorlatilag az egész országot fehérbe borítja

Sonline

Az Időkép meteorológiai portál közlése szerint a leghidegebbet péntek hajnalban a Bakony térségében észlelték, volt, ahol -21 Celsius fokot mértek az automaták. Délelőttre a Dunántúl nagy részén felszakadozott a felhőzet, így  rövidebb napos időszakok is előfordultak.



Délutántól azonban nyugat-délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, az esti óráktól a Dunántúlon havazás kezdődik,  a csapadékzóna fokozatosan kelet felé tolódik, szombaton az esti órákban már csak északkeleten várható számottevő csapadék.

A friss hó mennyisége országos viszonylatban 5-15 cm közé tehető, ám helyenként - elsősorban a Dunántúlon - ennél nagyobb mennyiség is. A megélénkülő szélben akár hófúvások is előfordulhatnak - figyelmeztet az Időkép.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!