Közélet

2010.12.30. 13:51

Sikkasztási ügyként kezeli a Taszár-aktát a kormánybiztos

A taszári repülőtér hasznosítása és ingóságokkal kapcsolatos sikkasztási ügyben vizsgálódik Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos. A Független Hírügynökség (FH) által közölt csütörtöki információ az első, ahol a kormánybiztos konkrét gyanút fogalmaz meg Taszárral összefüggésben.

Balassa Tamás

Budai Gyula tíz napja kapta kézhez a repülőtér-hasznosításban közvetlenül is érintett Kaposvár megkeresését, s mint akkor elmondta: azonnal megindította a vizsgálatot. Hivatala megírta a leveleket a hatóságoknak, hogy tisztán lássanak a tulajdonviszonyok változásai és a sikertelen tenderek elmúlt nyolc éves időszakában. Válaszokat soron kívül kapnak majd, így legfeljebb az szabja meg Budai Gyula vizsgálatának gyorsaságát, hogy az „elszámoltatás” harminc ügyben párhuzamosan folyik.Több száz milliárdra rúghat az a kár, ami a magyar államot érte az elmúlt nyolc évben a különféle privatizációk és visszaélések kapcsán az elszámoltatási kormánybiztos szerint. Budai Gyula csütörtökön több újabb ügy vizsgálatát jelentette be: így például a taszári repülőtér hasznosításával kapcsolatos sikkasztási ügyet vagy éppen a 4-es metró beruházásának részeként szereplő BKV-Alstom szerződést.

A politikus leszögezte, hogy a vizsgálatok nem személyek ellen irányulnak, hanem kizárólag az ügyek mentén zajlanak. Szerinte egyébként akkor érik el a céljukat, ha az a kár, ami a magyar államot érte, visszakerül a költségvetésbe. Erre pedig Budai Gyula szerint lehetőség is van, közölte a FH.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!