Közélet

2011.02.09. 17:48

Influenza: még mindig erősödik a járvány

Egy óvodából és egy iskolából jelentettek közösségi járványt, az A-vírus okozta a megbetegedéseket.

Balassa Tamás

A korábbi másfélszeres növekedés után a múlt héten „csak” húsz százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzás tünetekkel Somogyban. A felsőlégúti mintákból három esetben mutatták ki az A-vírust. Kórházba az 5. héten tizenhárman kerültek, de intenzív ellátásra senki sem szorult.

Egy óvodából és egy általános iskolából jelentettek közösségi járványt, az A-vírus okozta a megbetegedéseket. A múlt héten azt orvoshoz fordulók több mint 30 százaléka a 14 évnél fiatalabbak között fordult elő, de a 15-34 éves korosztály is nagyrészt, 43 százalékot képvisel az influenzások között. A betegek csaknem ötöde 35-59 év közötti, és csak tizedük volt 60 évnél idősebb.Látogatási tilalom továbbra is a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban van, minden fekvőbeteg-osztályon. A siófoki kórházban a minap rendeltek el tilalmat a csecsemő- és gyermekosztályon, ahol korábban a marcaliak is korlátozták a látogatást. A kormányhivatal közleménye szerint a szezonális – egyebek között az AH1N1-vírust is – tartalmazó Fluval AB oltóanyag háziorvosoknál ismét rendelkezésre áll, az egykomponensű új típusú influenza A-vírus ellen védő Fluval P oltóanyag mindenki számára térítésmentesen háziorvosnál továbbra is kérhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!