Közélet

2011.02.18. 13:03

Új kapitányságvezetőt neveztek ki Marcaliban

Balassa Gabriella rendőr főhadnagy vette át Marcaliban, a Kaposvári Rendőrkapitányság élére került Buzás László helyét.

Vigmond Erika

Mergancz Sándor megyei rendőrfőkapitány február 16-tól bízta meg a tabi rendőrőrs korábbi parancsnokát a marcali kapitányság vezetésével.
– Nagy kihívásnak tartom a Marcali Rendőrkapitányság vezetését, és nem csak azért, mert az eddigi tevékenységemhez képest új területeken is minőségi munkavégzést szeretnék tanúsítani, hanem azért is, mert az elődömtől Buzás László rendőr alezredestől egy igen eredményesen működő kapitányságot örököltem – mondta dr. Balassa Gabriella.

– A vezetése alatt elért eredményeket pedig éppen olyan nehéz lesz megtartani, vagy fokozni, mint amilyen nehéz feladatként mutatkozik például, a vagyon elleni bűncselekmények számának csökkentése, illetve ezen kategóriában több elkövető felderítése, eljárás alá vonása - folytatta dr. Balassa Gabriella. - Az első napok jelenleg az ismerkedés és a tájékozódás jegyében zajlanak, szeretnék tiszta képet kapni arról, hogy milyen feltételeket kell ahhoz biztosítanom, hogy a rendőrkapitányság állománya a legjobb tudása szerint, nyugodtan végezhesse a munkáját.A megbízott marcali kapitányságvezető 2001-ben a Siófoki Rendőrkapitányságon kezdett járőrként, majd körzeti megbízott lett. A Rendőrtiszti Főiskola közrendvédelmi szakának elvégzése után a közrendvédelmi osztály előadójaként folytatta. 2005-ben ajánlották fel neki a tabi rendőrőrsön a csoportvezetői állást, 2009-ben már az őrs parancsnoka. Közben pedig a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi karára is járt, tavaly végzett jogászként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!