Közélet

2011.03.04. 16:24

Horror a Balatonon, mutáns zombik lepték el a partot

Tizenkét darabban játszik a Nemzetiben, legutóbb Esterházy Tízparancsolat-pályázatra írt drámájában mutatkozott be Molnár Piroska és Znamenák István oldalán, jövőre a Hamlet, dán királyfi szerepe vár rá.

Balassa Tamás

A vásznon a Fenyő-film tette híressé, nyáron egy új kalandba ugrik: zombihorror-vígjátékot forgat a Balaton déli partján.

Szabó Kimmel Tamás egykori kaposvári dérynésként nem tétlenkedik, és szereti a kihívásokat. Már a színiegyetem utolsó éveiben is szép feladatokat kapott a Koltai Róbert Megy a gőzöse tette országszerte ismertté 2007-ben, amikor a szintén kaposvári dérynés Egres Katinkával kapott lehetőséget. Egy évvel később elfogadta Alföldi Róbert invitálását a Nemzetibe, ahol egymás után kapja a nagy szerepeket. Utóbb Esterházy Pétert Én vagyok a Te című drámapályázatos művében szerepelt, melyet Gothár Péter állított színpadra. Jövőre Hamlet lesz Tamás, ám előtte egy szintén véres műven, ha nem is shakespeare-iben szerepel.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A mindenre elszánt csapat
[/caption]

Fotót készítette: Mátyássy Jónás
http://www.facebook.com/jonasmatyassyphotography
http://www.jonasmatyassy.com/
Designer: Oroszlány Péter

Nyáron forgatják a Balatonon Küsz 2. - A legenda ébredése címmel az első magyar horrorvígjátékot zombikkal. Küsz 1. még nincs, meséli kérdésünkre Tamás, amivel semmi gond: Spielbergék is a 4-6-os szériával kezdték a Csillagok háborúját. A filmet a nemrég végzett Galán Géza rendezi, az ötletgazdák Mátyássy Bence és Makranczi Zalán, nemzetis kollégák.A történet a Balatonon, Somogyban és Veszprémben játszódik, ahol mutáns küszök kezdik tizedelni a gyanútlan német turisztokat és a helyieket. A tervezett trilógia középső darabjában, ami egyszersmind a Zs-kategóriás zombihorrorok paródiája, egy kis rendőrcsapat szervezi a túlélők körében az ellenállást. A nyaralók motorosbrigáddal kapcsolódnak azokhoz, akik szerint a Balaton igenis jó hely, és kár lenne érte. E gyönyörű üzenet, vagy az ennél még szebbek akár a tóparti marketingesek fülét is megüthetik, s ez nem titkolt célja a filmkészítőknek.

A tavaly nyáron forgatott, s a facebook-oldalán a minap előzetesekkel és fotókkal jelentkező produkció a szponzorszerzés reményében kezdett az előmunkákba. Szabó Kimmel Tamásnak a testvére, és annak Sick Room zenekara is feladatot kaphat a filmben, ahol a nagy nevek közül Gálffy László vállalt szerepet.A Küsz 2. jelenleg önkéntes zombijelölteket keres. A háttérhorgászat a Magyar Háttérhorgász Szövetség tagjaival már megoldott; ők némi kosztért számos magyar film távoli kivágásaiban bevágtak már. A filmterv fogadtatása reménykeltő, s az pedig remélhető, hogy a filmről írt szalagcímek nem terjednek el a német vagy holland fordításban, a nemzetközi turizmusban folytatott „véres küzdelemben”...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!