Közélet

2011.03.20. 20:15

Időközi választás, Giber Vilmosé a képviselői mandátum

A Fidesz-KDNP jelöltje, Giber Vilmos nyerte a kaposvári időközi választást.

SONLINE

Kaposvár 12. választókerületében Giber Vilmos, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi választást. A szavazatok 63,6 százalékával szerezte meg a Juhász Tibor kormánymegbízott lemondásával megüresedett képviselői mandátumot.

A vasárnapi választáson mindössze 18,98 százalékos volt a részvételi arány. Ács Tamás, az MSZP jelöltje a voksok 27,5, a PSZP-s Kalina László 1,6, Kutas Viktor (LMP) 4, Sebők József (Somogyért) 3,3 százalékát kapta.



A szocialisták beadvánnyal fordultak a választási bizottsághoz, ugyanis – még szombaton – szerintük valótlan tartalmú plakátokat terjesztettek, illetve ragasztottak ki a 12. választókerületben.
A Kaposvári Helyi Választási Bizottság az MSZP Kaposvári Szervezetének elnöke által benyújtott kifogásnak részben helyt adott és megállapította, hogy a szórólap tartalma ellentétes a választási eljárás által előírt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményével. A jogszabálysértést elkövető személyazonosságának megállapítására irányuló kérelmet a bizottság elutasította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!