Közélet

2011.03.24. 14:36

Német testvérmegyéjét látta vendégül Somogy

A németországi Rhein-Neckar testvérmegye küldöttsége látogatott Kaposvárra.

Meiszterics Eszter

A delegáció még kedden érkezett hazánkba, megtekintették a Parlamentet, majd szerdán Észak-Somogyban jártak, és megismerkedtek Lengyeltótival, a Rhein-Neckar-i Dilheim testvérvárosával. A látogatás során megtekintették Somogyváron a Kupavári emlékhelyet és Fonyódligeten a gyermektábort.

Csütörtökön a megyeházán Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke tárgyalt a nemzetközi együttműködésről, az elmúlt másfél évtized közös projektjeit is említette, többek között az Eberbach-i kórház szervezésében rendszeresen érkező egészségügyi-szociális segélyszállítmányok hasznosságát emelte ki, melyet a jövőben is köszönettel fogad a megye.

Gelencsér Attila a pályázati együttműködést is szorgalmazta, elhangzott a szakiskolás diákok szakmai gyakorlatainak cseréje, és a szakképző intézmények pedagógusainak tanulmányútja az Európai Unió Leonardo programjának keretében, illetve egyéb ifjúsági és kulturális cserék is szóba kerültek.A német delegáltak a megyei önkormányzat fejlesztéseit tekintették meg, a megyei múzeumot és a néprajzi tárlatot, illetve a Róma-hegyi Rippl-Rónai-villát és a Kaposi Mór Oktató Kórházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!