Közélet

2011.03.10. 07:00

Siófoki plázasztori: mozi lesz, de nem multiplex

A multiplex hálózatok sorába illeszkedő plázafilmszínház Siófokon biztos, hogy nem lesz.

Fónai Imre

Akarunk mozit, de nem dőlt még el, hogy kivel szerződünk és milyen létesítményre – ezt válaszolta Somogyi Csaba, a beruházó Sió Ingatlan Invest Kft. ügyvezetője arra a kérdésünkre: eldőlt-e már, hogy lesz-e mozi az épülő siófoki plázában? Amikor a város képviselő-testülete annak idején a plázaépítésről döntött, akadt olyan képviselő, aki csak azzal a feltétellel szavazta meg, hogy mozi mindenképpen lesz benne. Azóta kiderült: a multiplex hálózatok sorába illeszkedő „plázafilmszínház” Siófokon biztos, hogy nem lesz, csak más jellegű mozi létesülhet.

Az építők egyébként határidőre, március 31-re átadják a pláza előtti teret, végeznek a mélygarázzsal, s miközben a plázaépület kivitelezése tovább zajlik, az önkormányzat kialakíthatja az új teret sok-sok zölddel és sétányokkal. A siófoki képviselő-testület a legutóbbi ülésén úgy döntött: májusnál előbb nem veszi birtokba a teret, mivel addigra zajlik le a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására. Várható, hogy május 2-án kezdődik a tér építése. Képviselői kérdésre Pavlek Tünde jegyző azt mondta: a tér így is átadható lesz határidőre.Az eddigi egyeztetéseken a kialakítandó új főtérrel kapcsolatosan többek közt azt derült ki: kandeláberes és burkolatba épített térvilágítás is készül; mobil színpad is kerül a placcra, ideiglenes ponyvafedéssel; új Széchenyi-szobor lesz az új tér egyik ékessége; szökőkutakat alakítanak ki hang-és fényjátékkal, például akár Kálmán Imre muzsikájának dallamaira; a tér északi oldalán, a pláza déli homlokzata előtt fogyasztó- és elárusító helyek lesznek.
Egy korábban elfogadott terv szerint a főtér három ütemben készülne el, a legelső júliusra. Természetesen ezzel együtt újulna meg lifttel és forgó kávézóval a víztorony is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!