Közélet

2011.04.24. 09:06

Zápor locsol húsvétkor, zivataros lesz az ünnep

A Dunántúlon és a Balatonnál is számolni kell záporokkal és esővel vasárnap és hétfőn. A hőmérséklet a borús ég ellenére nem változik sokat.

Sonline/Időkép

Marad a szokásosnál valamivel melegebb tavaszi idő vasárnap és hétfőn is - áll az Időkép.hu aktuális jelentésében. Bár országszerte sok felhővel és kevesebb napsütéssel kell számolnunk, nap közben 19-25 Celsius fokot várnak a meteorológusok
Vasárnap leginkább a Dunántúlon számíthatunk futó záporokra, a délkeleti országrész kivételével időnként élénk lökések kísérhetik a szelet.

Hétfőn hajnalban 7 és 12 °C közé süllyed a hőmérők higanyszála. Napközben változékony, keleten erősen felhős idő valószínű, nyugaton számíthatunk több napsütésre. Elszórtan, de főleg a Dunántúlon alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar.

A Balatonnál vasárnap változóan felhős lesz az égbolt, de délutánra akár egy-egy futó zápor is kialakulhat. A déli, délkeleti szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legmelegebb órákra 19-21°C közé melegszik a levegő. A Balaton vize Siófoknál 13 fokos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!