Közélet

2011.05.10. 07:37

Az önrész nélkül kapott uniós millióknak sem örül mindenki

A pályázati támogatásból eszközbeszerzésre is futja, sőt, az első három évben működési költségre is jut hatmillió forint.

Fónai Imre

Az egyik vállalkozó valóban fölállt és elment, mondván: ezt nem hallgatja tovább – ismeri el Marczali Tamás kőröshegyi polgármester, hogy akadt a minapi falugyűlésnek kellemetlen pillanata. A faluház bővítésének témájában hívták össze, ahová meginvitálták a pályázatírókat is, s egyikük vette rossz néven, hogy a beruházásnak nem mindenki örül Kőröshegyen.– Egyetlen fillér önrészt se kell beletennünk, ezért sem értem magam sem azokat, akik mindenben örökké a rosszat keresik – így Marczali Tamás polgármester. – Ötvenegymillió forint uniós támogatást nyert el a helyi ifjúsági alapítvány (a szennyvízberuházáson kívül hasonló nagyságrendű pénzt sosem kapott még egy összegben a falu), ez a civil szervezet fogja majd működtetni is a faluházat.

Tizenhat négyzetméterrel bővül, új, akadálymentes mellékhelyiségek készülnek, nagyobb lesz a közösségi tér, új nyílászárókat építenek be és a fűtési rendszer is megújul. Most ugyanis beesik az eső, a fűtés meg elavult, vagyis reményeink szerint még kevesebbe is kerül majd a ház fenntartása. A pályázati támogatásból eszközbeszerzésre is futja, sőt, az első három évben működési költségre is jut hatmillió forint.

Címkék#Kőröshegy
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!