Közélet

2011.05.05. 15:43

Csuklya és függöny: ma lett volna 69 éves Bujtor István

Eddig is zarándokhely volt a balatonszemesi temető, most méginkább az lesz. Csütörtökön felavatták Bujtor István síremlékét.

Fónai Imre

Olyat akart és tudott alkotni, ami itt marad velünk, aztán az utódokra is. Németh Miklós egykori miniszterelnök mondta ezt csütörtökön Balatonszemesen, amikor felavatta a 2009 szeptemberében elhunyt Bujtor István síremlékét. A színész csütörtökön lett volna 69 éves. Németh Miklós, a barát, a vitorlás csapattárs úgy folytatta: – Ő végigment a maga útján, a többi már a mi feladatunk. Eddig is zarándokhely volt a balatonszemesi temető, most méginkább az lesz.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Csütörtökön felavatták Bujtor István síremlékét
[/caption]
Bujtor István édesanyja, a százesztendős korában eltávozott Tinka néni közvetlen szomszédságában nyugszik, velük átellenben Latinovits Zoltán nyughelye és síremléke.– A csuklya, Anonymus, a színházi függöny tisztelettel hajt fejet; a lepel mögött fejfa és kereszt – mondta alkotásáról Melocco Miklós szobrászművész. – Ismertem Bujtor István tiszteletteljes rajongását a színház, a színészet, a színpad, a magyar kultúra iránt. Jogtalannak és felháborítónak érzem, hogy nincs közöttünk. Emléke nem hal meg, de a lénye belőlem hiányzik, fogyatékossá tesz.
Családtagok, barátok, rajongók között több egykori színésztárs is ott volt csütörtökön a szemesi temetőben, így Eperjes Károly és Szilágyi Tibor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!