Közélet

2011.05.01. 16:06

Egyetlen természetbarát sem maradt le a kisvasútról

Balatonfenyvesről érkezett az erősítés, két kisvasútra is felülhettek a természetbarátok.

Vigmond Erika

Bár elkelt az esőkabát, ez sem szegte kedvét a természetjáróknak. Az erdei vasutakat népszerűsítő országos rendezvény egyik állomása volt vasárnap a mesztegnyői kisvasút napja. A mesztegnyői kisvasút bizonytalan sorsa miatt, egy évig átmeneti üzemszünet állította parkolósínekre a szerelvényeket, csak külön kérésre állt ki időnként a vonat. A Sefag Zrt. márciustól viszont üzemelteti a kisvasutat a MÁV kiírásban is szereplő időpontokban.

A kisvasút napján egyetlen kiránduló sem maradt le: Balatonfenyvesről érkező mozdonyvezetői erősítéssel két vonatra is felülhettek a kirándulók, melyeket Takács József, a Sefag Zrt. nagybajomi erdészetének igazgatója indított útjukra. A Kak-pusztai végállomásig majdnem egy órán át fedezhették fel a vonatozók a természet szépségét, amolyan kirándulós tempóban járták végig a vonatok a kilenc kilométeres távot. A végállomáson a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai vitték tovább a vállalkozó kedvűeket immár gyalogosan, a tájvédelmi körzet tanösvényein. A mesztegnyői állomásra tervezett szabadidős, kulturális és sportprogramok az esőtől terhes felhők miatt nem teljesedhettek ki, de azért a bográcsban megfőzték a vendégváró babgulyást.Stádinger Jánostól, a vasút üzemvezetőjétől megtudtuk: kedden és pénteken menetrend szerint közlekednek a vonatok. A különvonatokra már nagyon sok rendelésük van, előfordul, hogy a hét minden napján indulnak. Óvodás-, és iskoláscsoportok jelentkeztek elsősorban: osztálykirándulásokra nagyon népszerű az erdei útvonal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!