Közélet

2011.05.03. 15:20

Először vállalta, és az ország legjobbja lett

Először vállalta, hogy megméresse magát, s mindjárt az ország legjobbja lett. A kaposmérői, idén érettségiző Csőkör Roxána megnyerte a szakmai érettségi tantárgyak versenyét üzleti gazdaságtanból.

Márkus Kata

A kaposvári Noszlopy közgazdasági szakközépiskola diákja egy hatgyerekes család legidősebb tagja, s azt mondja, igencsak be kellett osztania az idejét, hogy a tanulás, az otthoni teendők mellett jusson ideje a felkészülésre is.
– Amiben tudtak a szüleim is segítettek – mondta Csőkör Roxána –, tulajdonképpen nagyban köszönhetem nekik is ezt az eredményt. A verseny előtti napon ugyanis minden, a témával kapcsolatos aktualitást összegyűjtöttek nekem, aminek aztán nagy hasznát vettem a szóbelin.– Ezeken a versenyeken ugyanis nagyon sok a jó képességű, szorgalmas gyerek – tette hozzá Weltshné Réti Valéria felkészítő tanár –, de ahhoz hogy valaki a legjobb legyen, feltétlenül szükséges valami plusz, amivel kiemelkedik a többi diák közül. Roxinál ez a plusz a hazai gazdasággal kapcsolatos aktualitások ismerete volt, és persze az, hogy 31 éves pályafutásom alatt ilyen jó képességű, szorgalmas diákkal nem találkoztam.

Roxána plusz nyolcvan pontot kap eredményéért a felvételin, ám egyelőre még csak annyi bizonyos a jövőjét illetően, hogy érettségi után a Noszlopyban marad kétéves akkreditált képzésen.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!