Közélet

2011.05.01. 14:51

Közös kincsünk a Dráva

Az infrastruktúrát, oktatási anyagokat és programokat a kisebbségek, és a helyiek is használhatják.

Jeki Gabriella

A Dráva folyó mellett élő magyarországi horvát és horvátországi magyar fiatalok környezeti nevelési központjait alakítják ki a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Programban.

A projekt eredményeit a hétvégén ismertette a közreműködő Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNP), amely a horvát Zeleni Osijek szervezettel horvát-magyar nyelvű közös környezeti nevelési program megvalósítására nyert támogatást.

Komlós Attila, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság marketing és kommunikációs menedzsere elmondta: két oktatási központot újítottak fel, Zlatna Gredaban és Szentborbáson. Előbbiben a Dráva-menti természeti és kulturális értékeket bemutató kiállítás is helyt kapott. Hozzátette: az oktatási központok körül kétnyelvű információs táblákat helyeztek ki, és több nyomtatott anyaggal segítik az oktatást.A Dráva-menti térség természeti és kulturális értékeit mutatja be a magyar-horvát nyelvű kiadvány. A környezeti nevelési foglalkozások alapját szolgáló szókincset tartalmazza a kétnyelvű, természetvédelmi szótár. Komlós Attila hangsúlyozta, a projektben pedagógus-továbbképzések, új oktatási programok, magyar-horvát táborok, természetismereti foglalkozások valósultak meg.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a megvalósult infrastruktúrát, oktatási anyagokat és programokat a kisebbségek, és a helyi lakosság is használni tudja majd. Mindemellett olyan látogatóbarát határ menti terület jött létre, ahol a természeti, kulturális és gazdasági javak megosztása könnyebbé válik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!