Közélet

2011.05.10. 07:30

Palacsintasütésre tanították a világot a boglári diákok

A boglári diákok magyar játékokról készült videója bejárta már az egész világot. Az ePals oldalon nagy sikere volt a palacsintasütésnek is.

Füleki Tímea

Kétszáz ország diákjai között lett a hónap kiemelt osztálya a balatonboglári csapat egy vezető internetes oldalon.

Featured Classroom of the Month
, azaz a hónap kiemelt osztálya - ezzel a megjelöléssel szerepel májusban a Balatonboglári Általános Iskola a magát vezető szolgáltatónak nevező, interaktív tanulói együttműködéseket koordináló ePals oldalon, mely kétszáz ország diák-kapcsolattartásának felülete. A nemzetközi kapcsolatápolás terén élen járó balatonboglári csapat számos korábbi projektjéért kapta az elismerést. Tóthné Bán Gyöngyi angoltanár vezetésével egyebek között a palacsintakészítés rejtelmeit is megtanították a weben a világ diákságának, de bejárta már a földkerekséget videójuk a magyar játékokról, ünnepekről.

Rendszeresen tartanak más nemzetek diákjaival közös angolórákat skype-on, köztük tengerentúli vagy éppen orosz nebulókkal beszélgetnek. Míg Tóthné Bán Gyöngyi korábban arról mesélt: eleinte nem számítottak túl érdekesnek mások számára, a mostani elismerés révén jelentősen megszaporodtak a hozzájuk érkező megkeresések: legutóbb egy San Diegó-i weboldalra kértek tőlük információt Magyarországról.



Mindez még nem minden: egy másik nemzetközi projektben, a Global Virtual Classroom programban különdíjat kaptak kreativitásukért, a web 2-es eszközök használatáért és kommunikációjukért.
– Egyelőre nem tudunk élni vele, mert jutalmul egy olyan animáció-készítő programot kaptunk, melynek letöltésére az iskola egyik számítógépe sem alkalmas – részletezte a tanárnő azt, hogy a jelenlegieknél korszerűbb gépek kellenének a nyeremény fogadásához. Ezért most szponzorokat keresnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!