Közélet

2011.05.09. 17:30

Százmilliót takarítanak meg tizenöt év alatt

Százmillió forintot takarítanak meg, ha szétszórtan működő intézményeiket egy épületbe költöztetik.

Varga Andrea

Tizenöt évre szóló számítást végzett a segesdi önkormányzat és arra jutott: százmillió forintot takarítanak meg, ha szétszórtan működő intézményeiket egy épületbe költöztetik. Jelenleg már finisbe értek a kivitelezési munkák, és hamarosan átadhatják az egészségügyi és szolgáltató központot. Idekerül a két körzeti orvos, a védőnő, a fogorvos, az idősek klubja és a családi napközi. A kultúrház nyugati feléből, emeletráépítéssel, kis bővítéssel alakították ki a szolgáltatóhelyet.– Számos szerződésmódosítás, a közbeszerzési eljárások elhúzódása miatt április 30-ról június 30-ra módosult a kivitelezési terv határideje, de miután az idő jobbra fordult, és felgyorsultak a külső munkák, valamint a tereprendezés, lehetséges, hogy egy hónap elegendő lesz a befejezéshez – mondta Liber János, a polgármesteri hivatal munkatársa. Aztán kezdődhet a próbaüzem, és jó esetben már az év vége előtt megkezdheti működését a szolgáltató központ.
Az épület egyébként teljesen 21. századi: napkollektor és faelgázosító kazán teszi költséghatékonyabbá a működést. Megtudtuk: szerették volna az egész kultúrházat felújítani, de erre nem volt lehetőségük.

Címkék#Segesd
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!