Közélet

2011.06.10. 18:08

A fotó és a drága tej örök

„Gondoljatok többet a fotókra emberek, mert a képek megmutatják igazi arcotokat, unokáitoknak is.”

Fónai Imre

Ezúttal nem papírképeket akasztottunk a falra, hanem filmmé fűztük a fotókat – mondta Czene Attila, a Somogyi Hírlap felelős szerkesztője pénteken Siófokon a Pünkösdi szezonnyitó keretében tartott vetítésen a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében.

Az etűd első részében a legelső, 1991-es kaposvári Somogyi Hírlap jelenti” fotókiállítás résztvevői mondják el véleményüket a képekről. Az egyik akkori fotón Antall József miniszterelnök emeli fel a Somogyi Hírlapot, amin öles betűkkel az áll: „Barcs fél”.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Filmmé fűzték a fotókat
[/caption]
A képhez kapcsolható történetet fotóriporterünk, Lang Róbert ma így eleveníti fel: – A Barcs „megbombázásával” kapcsolatos sajtótájékoztató végén a miniszterelnök meglátta lapunk címoldalát, a magasba emelte és azt mondta: ja és azt üzenem, hogy Barcsnak nem kell félnie. Már éppen készültem elpakolni a fényképezőt, de egy gyors mozdulattal még meg tudtam örökíteni a pillanatot.Gondoljatok többet a fotókra emberek, mert a képek megmutatják igazi arcotokat, unokáitoknak is – hallottuk Czene Attila gondolatait a tavalyi „termést” nézegetve. S a vetítésen, melyet Balázs Árpád siófoki polgármester nyitott meg, azzal is szembesülhettünk, hogy nincs új a Nap alatt, hiszen egy 1991-es fotó demonstrálókat örökített meg, akik „Nem a tej drága, mi vagyunk szegények” feliratú táblát tartottak a magasba...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!