Közélet

2011.06.03. 11:29

A színészüdülőt kéri cserébe Siófok a víziközműért a DRV-től

Állami tulajdonú ingatlanokat (Hotel Széplak, BM-üdülő, színészüdülő) kér a víziközmű-vagyonért cserébe Siófok önkormányzata.

Fónai Imre

– A DRV Zrt. nem hajlandó megfizetni az önkormányzati tulajdonú eszközök használatának általunk kért díját, a víziközmű-vagyon saját tulajdonba vétele nem megy, így ki kell jönni belőle – indokolta Balázs Árpád siófoki polgármester azt, hogy miért ajánlott cserét a város a DRV tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek.A vízkivételi mű és a vízellátó hálózat öt százaléka van jelenleg a siófoki önkormányzat tulajdonában, a szennyvíztelepnek és a hálózatnak pedig a harminc százaléka. Mindegyik térségi rendszer, a déli part jelentős részének ellátásáért felel. A város jelen pillanatban 250 millió forint használati díj megfizetésére tartana igényt a DRV Zrt.-től. De a többéves, eredménytelen vitából következően nemcsak hogy erre nincs esély – mint ahogyan az egész vagyon önkormányzati tulajdonba vételére sem –, hanem arra sincs, hogy a DRV kifizesse a vagyontárgyak ellenértékét. A nemzeti vagyonkezelőnek azonban vannak olyan ingatlanjai, melyek cserealapul szolgálhatnak.

A siófoki önkormányzat felsorolása szerint ilyen a Hotel Széplak az értékes tópartjával, a színészüdülő a Bahart-szigeten, vagy éppen a BM, a HM, a VPOP és az MTA üdülői. Felvetődött a töreki halastavak állami tulajdonban lévő természetvédelmi területének átvétele is.
– Stratégiai jelentőségű döntést hoztunk – állapította meg Balázs Árpád a képviselő-testület egyhangú szavazása után. – Várhatók még ilyenek a közeli jövőben, hiszen éppen zajlik az önkormányzati feladatok átrendezése. De persze előbb országos döntés kell. Jó, ha tisztább kép alakul ki a tekintetben, hogy ki miért felel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!