Közélet

2011.06.02. 18:59

Bőség a kistermelők borversenyén

Az évjáratból sejthetőnél sokkal jobb borok érkeztek a Somogy megyei kistermelők és hobbiborászok idei versenyére, melynek eredményét csütörtökön hirdették ki ünnepélyesen a lengyeltóti művelődési házban.

Füleki Tímea

A megye kistermelői és hobbiborászai immár harmadszor mérethették meg magukat az ötletgazda szőlősgyöröki Szent Anna Borház, a megyei önkormányzat és a Somogyi Hírlap által jegyzett borversenyen, melyre idén 64 bortermelő nevezett be összesen 124 mintát, ismertette köszöntőjében Sárdi Árpád. Kimagaslóként értékelte azt is, hogy Somogy 47 településéről képviseltették magukat a kistermelők.– Összességében meg lehetünk elégedve a beérkezett borokkal – fogalmazott Komáromi Ferenc borász, a györöki Szent Anna Borház tulajdonosa, aki szerint annak ellenére van ez így, hogy az időjárás tavaly nem ölelte keblére a szőlővel, borral foglalkozókat.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szép borok versenyeztek Lengyeltótiban
[/caption]

A szakember szokás szerint tanácsokkal is ellátta a megjelenteket,de kiemelte: a beérkezett minták harmada kiváló volt a szakmai és a társadalmi zsűri együttes értékelése szerint. A díjakat Ficsór Jánossal, a Somogyi Hírlap kiadóvezető-főszerkesztőjével kiegészülve adták át a szónokok. F. T.


Nagy arany Tabra és Nagybajomba

Két nagy arany, 28 arany, 35 ezüst, 36 bronz minősítés és 25 oklevél – ez a Somogy megyei kistermelők és hobbiborászok harmadik borversenyének mérlege. A két legmagasabb pontot kiérdemelt nagy aranyérmes bor a nagybajomi Albertus József 2009-es cabernet franc-ja, illetve a tabi Novák Kornél Medoc noir-ja. A legjobb vörösbor az arany minősítésűek közül Friedrich Györgyé, a legjobb fehéret Steszkál Ferenc, míg a legjobb rozét Hajdú Tibor jegyzi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!