Közélet

2011.06.27. 07:00

Csatorna után bioerőmű, hárommilliárdos beruházás Ságváron

A helyi mezőgazdasági társaság 400 hektáron termelne zöld növényzetet az erőmű számára.

Fónai Imre

Árammal és melegvízzel látná el a települést a zöldhulladékot befogadó bioerőmű, amit Ságvár faluszéli, ipartelepi területére terveznek. Elkészült a szennyvíz-csatorna, emiatt újra kiadhatók építési engedélyek, ez pedig új távlatokat nyithat meg Ságvár előtt Kecskés Gábor polgármester szerint.

– Ipari parkot alakítanánk ki a falu Siófok felőli végében és kerékpárútra is pályázunk a várossal közösen, ez összekötné Siófokot Ságvárral. A bioerőmű közel hárommilliárd forintos beruházás volna, s a helyi mezőgazdasági társaság már szerződést is kötött arra, hogy 400 hektáron termelne zöld növényzetet az erőmű számára. Nagyon sokat jelentene ennek a megvalósulása.

Századrésze az erőmű-beruházásnak a helyi általános iskola korszerűsítése, de ugyancsak fontosnak tartja a polgármester; e fejlesztés részeként új iskolabútorok is érkezhetnek. Ami viszont már elkészült: bekamerázták Ságvárt.– Térfigyelő nemcsak a központba került, hanem a nyimi és az ádándi út közelébe is – így Kecskés Gábor. – A következő körben az üzleti, ipari negyed kerül sorra, és a helyi rendőri, polgárőri irodában lehet figyelemmel kísérni a kamerák képét. Azt tervezzük, hogy az évről-évre visszatérő gólya is kamerát kap és a képét feltesszük a község megújult honlapjára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!