Közélet

2011.06.01. 17:04

Klott gatya és Tündérboszorkány az egyetemen

Szerdán tartották az Olvass.el! kísérleti online vetélkedő döntőjét a Kaposvári Egyetemen.

Márkus Kata

A negyedik és ötödik osztályos diákok részére kiírt versenyen Bosnyák Viktória írónő népszerű meseregény trilógiájához – a Tündérboszorkány, a Klott gatya, ne fárassz! és az Analfa visszatér című kötetekhez – kapcsolódó játékos feladatokkal mérettek meg a négyfős csapatok.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A négy legsikeresebb csapat jutott be a kaposvári döntőbe
[/caption]
Az Olvass.el! egy informatikából átvett fogalom. Ilyen névvel illetik azokat a szöveges fájlokat, amelyek egy adott mappában először elolvasandók, mivel fontos információkat tartalmaznak. Azért ez lett a vetélkedő neve, mivel a megnevezés egyszerre utal és hív fel az olvasásra, és jelzi: mindezt informatikai eszközökkel támogatja.– Fél éven keresztül tartott az online verseny – tudtuk meg Kiss Gábortól, a főszervező Kaposvári Egyetem könyvtárának igazgatójától –, s 13 csapat közül, amelyik a fél év alatt valamennyi feladatot megoldotta, a négy legsikeresebb versenyzett szerdán az Kaposvári Egyetemen. Közülük első helyzett lett a csurgói általános iskola csapata. Második helyezést ért el a kaposvári Kinizsi, harmadik lett a szintén kaposvári Toldi, s negyedik helyen végeztek a kaposmérői Hunyadi diákjai. Szeptemberben újra indul, az akkor már egész évben tart a verseny.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!