Közélet

2011.06.09. 18:58

Kultúrák találkozása, önkéntes tehetségek a Munkácsyban

A Compass Egyesület az európai önkéntesség évéhez kapcsolódva egyedülálló kiállítást szervezett a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban. A csütörtök délutáni megnyitón olyan alkotásokat mutattak be a közönségnek zenés műsorral kísérve, amelyek elkészítése közben megvalósult az interkulturális nevelés.

Márkus Kata

– A Compass Egyesület önkéntesei közösen gyűjtötték azokat a PET palackokat, amelyekből hasznos műalkotásokat készítettek, majd közösen dekorálták őket – tudtuk meg Eglyné Katona Andreától, a Compass Egyesület elnökétől. – Szelektíven gyűjtött, újrahasznosítható anyagból készültek a fotelek, ám ez a munkafolyamat sokkal több volt egy közös munkánál. Különböző kultúrákból érkezett diákok, különböző kulturális értékrendekkel valódi értéket hoztak létre: megtanulták, s egyben át is adták társaiknak azt a tapasztalatot, ami segít elvonni a fiatalok figyelmét a kábítószerről, a depresszióról, a céltalanságról, az öngyilkosságról. S ezzel a Compass komplex célja is megvalósulni látszik: megmutatni, miként lehet boldog embert nevelni. Az iskoláknak ugyanis erre nincs kidolgozott stratégiájuk.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szelektíven gyűjtött, újrahasznosítható anyagból készültek a fotelek
[/caption]A Munkácsy Mihály Gimnázium zenei műhelyének és diákkórusának műsorával színesített kiállításmegnyitón az újrahasznosított műanyagból készült bútorokon kívül azok a diákok által dekorált cipők is láthatók voltak, amelyeket Franky Scaglione vendégtanár segítségével készítettek. Ezek dekorálása közben szerzett tapasztalataikat adták át az önkéntes fiatalok a fotelek készítésekor.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!