Közélet

2011.06.26. 17:56

Nagyit szeretnék! Csalódottan tért haza a hatéves kisfiú

A kaposvári Kovács Ildikó nagymamát keres hat éves Martin kisfiának. Méghozzá olyan elszántan, hogy azt mondja: ha az Életmagház szokatlan akcióján nem talál maguknak nagyit, újsághirdetés útján keres tovább.

Márkus Kata

– Nagyon rossz, hogy itt a városban nincs senkink – mondta Kovács Ildikó szombaton a Városligetben, ahova az Életmagház Fogadj örökbe egy nagyit! akciójára érkezett fiával. – Az édesanyám messze lakik, a testvérem Ausztriában él, szóval egyedül vagyunk Kaposváron. Ezért is próbálkoztam már mindennel, hogy találjunk magunknak egy nagymamát. Már az interneten is kerestem, a környékünkön is próbáltam ismerkedni, barátkozni idősebb hölgyekkel, eddig sikertelenül. Többnyire az a vélemény, hogy bár aranyos a kisfiam, ennél szorosabb kapcsolatot nem szeretnének. Pedig szerintem egy kölcsönösségen alapuló kapcsolat igazán jól működhetne: én mondjuk segítenék a hölgynek a házimunkában, például megpucolnám az ablakokat, ő meg elmehetne néha Martinért az óvodába. A fiam egyébként nyitott a dologra, mindenkit szeret. Most is kérdezte, hova megyünk? Mondtam neki, hogy megyünk nagyiért. Erre vette a pulóverét is indult. Szóval nem adjuk föl. Nekünk kell egy nagymama!

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nem adják fel a reményt
[/caption]

Megtalálására szombaton a városligetben azonban viszonylag kicsi volt az esély. Annál is inkább, mert az Életmagház felhívására csupán egyetlen mamajelölt érkezett, amíg ott voltunk. Nyilatkozni viszont nem akart. Pedig úgy fest, a kezdeményezés jó. Hiszen egy másik fiatal pár is nagyit szeretett volna. Azt mondták azért, mert nagycsaládosként elkelne a gyerekek körül egy kis segítség, mondjuk gyerekfelügyelet.
Tollas Rita, az Életmagház képviselője úgy látja, mindegyik fél számára hasznos volna az egymásra találás, ami ugyan még kissé nehézkesen indult. – Idős embereket mostanáig nehezen tudtunk elérni – mondta –, de nem adjuk föl. Már azt is tudjuk, hogyan tovább.Bizalmatlanság? - a szerző kommentárja

Megint kishitű voltam. Bevallom, még ez a néhány érdeklődő is több volt, mint amire számítottam a Városligetbe menet. Mert hát ugye az a fránya bizalmatlanság. Szerintem leginkább ez lehet az oka annak, hogy kevés az unokára vágyó nagyi. Annyi minden megtörténik manapság, hogy talán érthető, ha nem szívesen engednek senkit közel magukhoz. Pedig jó volna. Mert a magány előbb-utóbb megbetegít. Ám az „unokázhatnék” sok szempontból olyan, mint a gyerekvállalási kedv. Ahhoz, hogy megjöjjön, elsősorban létbiztonság kell. Nagyinak és nagyitlannak egyaránt!

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!