Közélet

2011.06.25. 07:26

Tettre készek a toponári szépkorúak

Promóció Folyamatosan szépül kívül-belül Toponáron az Orci út elején található Idősek Klubja, amely már több mint négy évtizedes múltra tekint(het) vissza. Most éppen a klubhelyiségen a sor, ahol rövidesen járólapokat raknak majd le.

x

– Ezért csúszik a hagyományos májusfa-kitáncolásunk – kezdte Baksa Beáta, a Toponári Idősek Klubjának vezetője. – Ezzel avatjuk majd fel a megszépült klubhelyiségünket, amelyre egyébként száznál is többen szoktunk összejönni. A hagyományokhoz híven most is hivatalosak hozzánk a két civil idősszervezet, a Frézia Nyugdíjas Egyesület és a Toponárért Nyugdíjas Egyesület vezetői és tagjai. De az összes toponári civil szervezettel jó kapcsolatot ápolunk, s ugyanez igaz a helyi óvodára és iskolára is. De nemcsak ellátogatunk egymás ünnepségeire, hanem általában valamilyen műsorral készülünk is. A klubunk lelkes tagjai amúgy is szeretnek szerepelni, fellépni, mások előtt megmutatni magukat. Népszerű kabaréjelenetet adnak elő, verset szavalnak, táncolnak és énekelnek; a tánczenén, magyar nótán át egészen az operaáriáig terjed a „kínálat”. Egyszóval még véletlenül sem lehetne azt mondani, hogy unalmasan telnének a mindennapjaik...

Az őszi programok között egy kirándulás is szerepel. Ám hogy mi lesz majd az úticél, az – legalábbis egyelőre – a klubtagok számára is maradjon meglepetés.
A Toponári Idősek Klubjában a Pensió 17 Kft. látja el a közétkeztetést. Hogy milyen szinten, arról elég legyen annyi: négy éve talán ha húszan ebédeltek itt. Azóta ez a szám a sokszorosára nőtt. Jó egy éve már hatvanan voltak, most pedig már közel százan étkeznek itt, pontosabban járnak ide ebédért.A Toponári Idősek Klubjában nincs gond a szépkorúak étvágyával, akik mind a minőséggel, mind pedig a mennyiséggel elégedettek. Mindent szeretnek és meg is esznek a levesektől, főzelékektől kezdve egészen a különféle húsos készítményekig  és tésztákig. De évek óta itt fogyasztja már el az ebédjét Vida Róbert körzeti orvos, s ide jár Gyenes Olga toponári gyermekorvos is.
– A hétköznapokon két menü közül lehet választani, amiket eleve úgy állítanak össze, hogy gondolnak a különböző ételérzékeny, cukorbeteg idősekre is – folytatta Baksa Beáta klubvezető. – Sok idős ember számára óriási segítséget jelent, hogy szombaton és vasárnap is lehet ebédért jönni; ezzel a lehetőséggel közel félszázan élnek. A nyári szünet beköszöntével tovább nőtt a nálunk étkezők létszáma, miután a toponári általános iskola 14 tanulója is hozzánk jár.

Bár az emberek zöme éthordóban viszi el az ételt, mégis szívesen elidőznek a klubban, amit amolyan közösségi színtérként kell elképzelni. A teraszon kellemes hűst biztosító napernyő alatt jó ízűen beszélgethetnek, vitathatják meg egymással a világ dolgait, klimatizált klubhelyiség várja őket, s az itt dolgozók figyelmességének köszönhetően mindig találnak az asztalon szomjoltó hideg üdítőt, szódát, amiből bárki tölthet magának.
– Az étlapon majd minden nap szerepel főként idény jellegű gyümölcs vagy zöldség, s minden héten legalább egy alkalommal az ebéd mellé valamilyen desszert is jár csokoládé, ivólé formájában – mondta búcsúzóul Baksa Beáta. – Az ünnepek alkalmával a menü is ünnepi szokott lenni, amihez valamilyen desszert is jár, s ha valamilyen rendezvényünk van, bátran számíthatunk rájuk. Legutóbb húsvétkor az ovisok műsorral leptek meg bennünket, mi pedig a Pensió 17 Kft. jóvoltából pogácsával és gyümölccsel köszöntük meg a kedvességüket.

Folyamatosan szépül kívül-belül Toponáron az Orci út elején található Idősek Klubja, amely már több mint négy évtizedes múltra tekint(het) vissza. Most éppen a klubhelyiségen a sor, ahol rövidesen járólapokat raknak majd le. x -->

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!