Közélet

2011.06.19. 14:24

Tűzugrás és Vitéz László, egy hosszú éjszaka a múzeumban

Negyedik alkalommal rendezték meg Kaposváron a múzeumok éjszakáját, melyre ezerhétszázan váltottak belépőt.

F. Szarka Ágnes

– Biztos, hogy nem égek meg? – aggodalmaskodott egy kissrác a tűzugrás előtt, de aztán az apai szó látszólag megnyugtatta. Majd két felnőtt segítségével átlendült a tűzön. Megkönnyebbülten és boldogan nevetett utána.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ezerhétszázan váltottak belépőt a a múzeumok éjszakájára
[/caption]
Negyedszer rendezték meg Kaposváron a múzeumok éjszakáját. Este hat órától az Ezüstpatak zenekar koncertje teremtette meg az alaphangulatot, majd a Gárdonyi dalárda közös éneklésre és daltanulásra csábította a közönséget. A tűzugrás koreográfiáját még Csíkvár József gyűjtötte a Dráva menti Heresznyén.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kicsik és nagyok megtalálták a számukra legérdekesebb programot
[/caption]
– Kicsik és nagyok megtalálták a számukra legérdekesebb programot – mondta Őszi Zoltán a múzeum munkatársa. – Nehéz lenne kiemelni, mi volt a legsikeresebb, mert a zseblámpás tárlatvezetés a természettudományi kiállításon ugyanúgy vonzotta a látogatókat, mint a levéltári séta vagy Pályi János Vitéz László bábelőadása. Az arcrekonstrukció foglalkozáshoz Kustár Ágnes antropológus előadása kapcsolódott. A kulturális program olyan jól sikerült, hogy csak éjfél körül kezdtek a látogatók hazaindulni. Ehhez vélhetően a kellemes idő is hozzájárult.A kaposvári múzeum éjszakájára ezerhétszázan váltották meg a 250 forintos belépőjegyet, ami érvényes a hét végi szennai falumúzeumbeli Szent Iván éjszakára is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!