Közélet

2011.08.14. 10:57

Borban fürdő halak, különlegességek bográcson innen és túl

Víz, hal és négy tóparti kistelepülés. Kilenc éve fogott össze Inke, Pat, Somogysimonyi, valamint az ötletgazda Varászló és jól kifőzték a halászléfesztivált.

Vigmond Erika

Minden évben más–más település vállalja a rendezést, a környező falvak csapatait is fogadva. A stafétabot most Varászlónak jutott. Bár nem a tó mellett, hanem a település központjában sorakozott fel a nyolc csapat, a kulturális műsorokkal tarkított fesztiválhangulat egész nap kitartott. A halászléfőzés az évek alatt kibővült más hal–, és húsételekre is, melyet a csapatok nem csak maguknak főznek, hanem összességében falunyi mennyiséget rottyantanak.



Kovács Imréné, Somogysimonyi polgármester azt részletezte, hogy teljesen hagyományos halászlét főztek idén, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Akárcsak az inkeiek, ahol a csapat képviseletében Harcz Jánosné azt is elmondta: vargányás tarjával is készültek. A zalai Pat polgármestere, Pintér Lajos is jóízűen falatozta a különleges fűszerezésű sült tarját, míg a bográcsban rotyogott a halászlé. Kuti Lászlóné, a házigazda varászlói polgármester nem csak a helyi csapat ételeit kóstolta meg, hanem a nemesdédiek boros halászléjét, és a Tanaszek csapat csülökpörköltjét is. Akik pedig elteltek már a halakkal, vagy a húsokkal, a varászlói asszonyok házi süteményeiből is válogathattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!