Közélet

2011.09.07. 16:30

Hárommilliót érő kőből pótolhatják az összetört mentőautót

Nagy értékű felajánlások és számos kisebbadomány is érkezett már a Balatonlelle és Környéke Mentőalapítványhoz, melynek képviselői elhatározták, hogy civil összefogással vesznek a szükségleteknek megfelelő, korszerű mentőautót tucatnyi települést ellátó lellei állomásra.

Füleki Tímea

Az eddigi legnagyobb összeggel, ötmillió forinttal a Szerencsejáték Zrt. járult hozzá a nemes cél megvalósulásához, de ennél különösebb jótékonykodó is akadt.

– Egy kőbánya tulajdonos azt ajánlotta: hárommillió forint értékű követ ad nekünk, melyet ha értékesítünk, árát a számlán gyűlő pénzhez tehetjük – fejtette ki Gajcsi László, a Balatonlelle és Környéke Mentőalapítvány titkára, aki több megindító felajánlásról is beszámolt: nem egy helyi nyugdíjas kereste már őket fel azzal, hogy csekket kérnek, melyen adakozhatnak.A gyűjtés előzménye egyébként az volt, hogy a lelleiek járműve frontálisan ütközött vonulás közben, így kerültek szorult helyzetbe. Azóta ez ügyben is már-már mesébe illő változások történtek: egy vecsési vállalkozó elvitte a szinte totálkáros autót és brigádjával három hónap alatt nem csupán teljesen felújította azt, hanem ajándékba extrákkal is felszerelte, mielőtt visszaadta a lellei mentősöknek: klímával, forgatható ülésekkel, elektromos ablakkal és GPS-szel látta el a mentőkocsit, melyről előtte mindenki lemondott.

Tekintettel azonban az eddigi felajánlásokra, a civilek nem tettek le arról, hogy megvegyék a lellei állomásra az eddigi, hét és tizenhárom éves járműveiknél jóval korszerűbb, 15-20 millió forintos mentőautót, mely szakmailag is megfelelőbb körülményeket teremtene az ellátáshoz.

Ezek is érdekelhetik