Közélet

2011.09.22. 17:05

Határtalanul: szabadkai diákok tervezik az építőipari kertjét

Szabadkai diákok készítenek terveket arról Kaposváron, miként lehetne még a mostaninál is vonzóbbá, érdekesebbé tenni az építőipari szakiskola kertjét.

Márkus Kata

A huszonegy szerb diák és három tanár a Határtalanul program keretében érkezett a somogyi megyeszékhelyre, s az öt napos látogatás során közös terveket készítenek fogadóiskolájuk kertjének átalakításáról.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kaposvárral ismerkedtek a szabdkai diákok
[/caption]

A Határtalanul program a hazai és külhoni szakiskolák és szakközépiskolák diákjainak kapcsolatépítését hivatott elősegíteni – tudtuk meg Marczali Ferenctől, az építőipari szakiskola magyartanárától. – Szorosabb kapcsolat pedig akkor alakulhat ki a diákok között, ha közösen alkotnak valamit. Ezért a szabadkai kertépítő diákok mostani látogatásuk során terveket készítenek kaposvári társaikkal közösen. Mi pedig októberben megyünk viszontlátogatásra a szabadkai iskolába, ahol egy nyitott tantermet fogunk építeni, ahol jó idő esetén majd órákat lehet tartani.A kaposvári építőipari szakiskola négy millió forintot nyert a Határtalanul program keretében egy szabadkai és egy kárpátaljai cserekapcsolatra. Ezen a héten szabadkai tetőfedők, kertépítők érkeztek Kaposvárra, akik a közös munkán túl szerdán ismerkedtek a várossal helybeli társaik idegenvezetésével.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!