Közélet

2011.09.29. 08:00

Itt a forró ősz? Buszokkal viszik a tüntetőket a fővárosba

A dél-dunántúli régióból csak az MSZOSZ szervezésében húsz autóbuszt indítanak el a szombaton a budapesti tüntetésre. A Kossuth téren demonstrálnak majd a résztvevők.

Harsányi Miklós

A csaknem 150 kaposvárin kívül nagyatádiak, marcaliak és tabiak is jelezték már részvételi szándékukat. Svajda József, az MSZOSZ régiós elnöke szerdán azt mondta: a romló életfeltételek, az egy kulcsos adó ellen éppúgy tiltakoznak, mint az új Munka törvénykönyve ellen.
– Ennek egyes pontjai gyalázatosak – fogalmazott az érdekvédők helyi vezetője. – Szerintem a tervezett jogszabály méltatlan a mai Magyarországhoz.Svajda újdonságként említette, hogy egyre több civil szervezet kapcsolódik a tiltakozó akcióba, amelyre számításuk szerint több tízezren mennek majd el. A nyugdíjasok is képviselik magukat és egyetemisták, főiskolások is jelen lesznek.

A szombati megmozdulással korántsem lesz vége a tiltakozásoknak: jövő hétfőtől országszerte félpályás útlezárások, tömegtüntetések fordulhatnak elő, tudtuk meg az MSZOSZ régiós vezetőjétől.
– Ezt egészen addig folytatják a tiltakozók, amíg a hatalom nem hajlandó tárgyalni a társadalom széles rétegeit képviselő szervezetekkel – így Svajda. – Az álegyeztetéseknek nincs értelme, látszik, hogy ezek sehová nem vezetnek.

Címkék#Kaposvár