Közélet

2011.09.08. 19:07

Tizenhárom bejelentés - dühroham szélén a sofőrök

A rossz utak miatt egyes sofőrök szinte dührohamot kapnak. A közutakért felelős szakemberek mindenesetre azzal biztatják a járművezetőket, hogy ősszel folytatódnak az útfelújítások.

Harsányi Miklós

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésben lévő somogyi utakon jelenleg kisebb garanciális javítások vannak folyamatban – tudtuk meg Horváth József vezérigazgatói titkárságvezetőtől.  A 67 sz. főút kaposvári átkelési szakaszán – a 610-es csomópontban – marás és aszfaltozás készül két rétegben, ezzel a nyomvályút akarják megszüntetni. Hasonló munkálatokra kerül sor a 67 sz. főút donneri felüljáró lehajtó ágán.
Munkások dolgoznak a Kaposvár-Fonyód összekötő úton, Somogyvár belterületén. Ott a jobb oldalon részleges pályaszerkezet csere készül, tekintettel arra, hogy az úton teherbírási probléma okozza a burkolatromlást.

Ezen kívül folyamatban van a ROP keretében uniós támogatással megvalósuló Marcali – Galomboki út közötti szakasz felújítási, ívkorrekciókkal történő korszerűsítési építési munkáinak, illetve a Kaposfő-Lábod összekötő út burkolatfelújítás feladatainak kivitelezői versenyeztetése – számolt be a szakember. Kitért rá; a kivitelezői szerződés-aláírás tervezett időpontja október. Ezért várhatóan idén csak az építés előkészítési munkák készülnek el. A kivitelezést, illetve a befejezést 2012-re tervezik.Kaposváron is nagy erőkkel folytatják az útfenntartási munkálatokat. Erről már Bank György, a Kaposvári Közterület-Fenntartási Kft. ügyvezető igazgatója számolt be csütörtökön. Szerdán a Tallián utcában dolgoztak a vállalkozás munkatársai, előtte a Dózsa György és a Kisfaludy utcában végezték el a szükséges feladatokat. Tervek szerint még szeptemberben a Pécsi-, illetve a Raktár utcát is felkeresi a csapat. 

Tizenhárom bejelentés

Az idén összesen 13 darab kátyúkár bejelentés történt – közölte a Magyar Közút munkatársa. – A rendkívül rossz állapotban lévő útjaink állagán javítottunk. Jelenleg nem tudunk olyan útszakaszról beszámolni, amely balesetveszélyes, illetve járhatatlan lenne. 

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!