Közélet

2011.10.28. 11:15

A rendőrök is készülnek az ünnepekre

Fokozott rendőri jelenlét lesz az ünnepek alatt a temetők környékén. A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai meg szeretnék előzni a bajt.

Sonline

– A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az emberek biztonsága érdekében, közreműködésüket kérve, a korábbi évekhez hasonló módon törekszik arra, hogy a kegyelet és emlékezés ünnepét semmilyen törvénysértés ne zavarhassa meg – tájékoztatott a főkapitányság sajtóosztálya. – A temetők, kegyhelyek környékén megnövekvő forgalom, a parkolási rend fenntartása mindenkitől fegyelmezett, szabálykövető magatartást kíván, és ezt kérjük mi is minden járművezetőtől és gyalogostól egyaránt. Sajnálatos tény, hogy még mindig vannak, akik az ünnepet sem tisztelve megpróbálják meglopni embertársaikat, kihasználni pillanatnyi figyelmetlenségüket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy a járművezetők a kegyhelyek környékén különös körültekintéssel közlekedjenek, figyeljenek a gyalogosokra és csak ott álljanak meg, ahol szabad. A parkoló autót zárják be és a gépkocsiban ne hagyjanak látható helyen táskát, kabátot, értékeket. Táskájukat – főként tömegben – vegyék maguk elé, értékeiket a táskák, kabátok belső zsebében tartsák, és soha ne hagyják őrizetlenül.

– Amennyiben lopás vagy egyéb bűncselekmény történik, a károsult haladéktalanul forduljon a munkatársainkhoz vagy a polgárőrökhöz, illetve tegyen bejelentést a 107-es, 112-es segélyhívószámokon – mondta Bíró Gábor szóvivő.A rendőrkapitányságok munkatársai a temetők, kegyhelyek környékén közbiztonsági, közlekedési, és bűnmegelőzési feladatokat látnak el az ünnep zavartalan biztosítása érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!