Közélet

2011.10.13. 19:12

Aláírásgyűjtéssel kampányol a megszorítások ellen az LMP

Munkát, levegőt! címmel indított országos aláírásgyűjtő kampányt az LMP a megszorítások ellen – derült ki a párt csütörtöki kaposvári sajtótájékoztatóján.

Vas András

– Mostanra világossá vált, megbukott a kormány gazdaságpolitikája – jelentette ki Kutas Viktor, a párt Somogy megyei koordinátora és a területi választmány tagja. – Képtelenek teljesíteni ígéreteiket, áll a gazdaság, sokszázezer ember fizetése csökkent.

Az LMP szerint kiderült, az egykulcsos adó zsákutca, mely éppen a legrosszabb helyzetben élőket hozza még nehezebb helyzetbe, s közben az ország többszázmilliárd forint adóbevételtől esik el.
– Emiatt a kormány brutális megszorításokba kezdett – folytatta Kutas Viktor –, nem jut pénz az oktatásra, az egészségügyre, az infrastrukturális fejlesztésekre.



Éppen ezért az LMP úgy véli, azonnali fordulatra van szükség, s ezért Zöld fordulat címmel elkészítették saját költségvetési tervezetüket, melynek legfontosabb elemei a többkulcsos adórendszer, a 4 százalékos járulékcsökkentés, az egészségügyi és oktatási befektetések növelése, a családi pótlék emelése, a zöldségek és gyümölcsök áfájának csökkentése, s az óvodai és bölcsődei férőhelyek számának növelése – ezekben a témákban a párt a következő hetekben támogató aláírásgyűjtésbe kezd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!