Közélet

2011.10.10. 18:29

Digitális mozi, 3D-s filmek egy „különleges” plázában

Márciusban nyit a siófoki pláza – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Somogyi Csaba, a beruházó Erste Ingatlan Kft. igazgatója. S ami ezen kívül a leginkább érdekli a helybélieket: jó eséllyel egy kéttermes digitális mozi is helyet kap a városközpont kereskedelmi-szórakoztató központjában.

Fónai Imre

– A beruházás az eredeti ütemterv szerint zajlik, nincs tehát csúszás, nem emiatt kell új nyitási időpontot kijelölni az eddig tervezett karácsony előtti helyett – tájékoztatott Somogyi Csaba. – A belső munkálatok folynak, elkezdődött a műszaki átadás folyamata, s december közepére lehet nem jogerős használatbavételi engedélye a háznak. A nagyobb bérlőjelöltekkel egyeztetve azonban az a vélemény alakult ki, hogy mivel ők december közepén már nem hoznak ide árukészletet, a tavaszi nyitás logikusabbnak tűnik. A bérlőkkel a végleges szerződéskötés amúgy is majd csak a műszaki átadást követően lehetséges, s így lesz idejük kialakítani egységeiket. A mozinak is például négy hónap kell a berendezés kialakításához.

-------------------------------------------------------------
Siófok az épülő pláza árnyékában, kiszabadultak Vajek Jutkáék
Siófoki egykezes, plázát üzemeltetne az új holding
Hajráznak a plázaépítők, mégis mozi nélkül maradhat Siófok
-------------------------------------------------------------

Márpedig a mozi kardinális kérdés Siófokon. A héten eldőlhet, ki lesz az üzemeltető. A beruházó cég vezetője elmondta: olyan mozit szeretnének, melyben friss filmeket is vetíthetnek, mely digitális rendszerű (3D-s filmek játszására is alkalmas), s amelyhez vendéglátó egység is kapcsolódik. A mostani tervek szerint két 140 személyes termet alakítanak ki a pláza második, legfelső emeletén, az egyiket egy színpaddal rendezvényekre is alkalmassá tennék. Napi három előadással számolnak, nyáron persze, amikor amúgy is 24 órában üzemel a ház, többel.– Nekem tetszik – mondta a sajtótájékoztatón Somogyi Csaba, a siófoki pláza beruházója, az Erste Ingatlan Kft. igazgatója. Amióta ugyanis elkészült az épület az újjávarázsolt főtér szélén, élénk vitákat vált ki a helyiek körében. – Kicsit ugyan különleges, de éppen azért jó, mert beszélnek róla – folytatta Somogyi. – Szakmai körökben is visszhangja van, éppen a jövő hónapban szentel nagy terjedelmet a háznak és az új főtérnek a legismertebb építészeti szaklap.

A pláza és a főtér alá nyúló mélygarázs teljesen kész, ezen, a mínusz egyedik szinten kap majd helyet a lebontott Sió áruház „utóda”, az épületben résztulajdonos Coop élelmiszer-áruháza. A kft.-vezető arról is beszélt: tárgyalásokat folytatnak a Siófok Holdinggal a tér közös üzemeltetéséről. Ami pedig a leendő bérlőket illeti: nagy az óvatosság a nehéz gazdasági helyzet miatt, de folyamatosak a tárgyalások, az elbontott, de műemlék-jellege miatt eredeti formájában visszaépített egykori patinás Sörbár helyén például egy nagy könyváruház nyílik vendéglátó egységgel. Jó nevű cipős, ruházati, sportszeres cég, drogéria, gyorsétterem – sorolta Somogyi Csaba a már tető alá hozott megállapodásokat.

Gödör helyett - a szerző kommentárja

Visszafogja üzleti célú befektetéseit hazánkban az Erste Bank – ez már tudott néhány hete, hétfőn a bank bécsi sajtótájékoztatóján még sötétebb képet festettek arról, hogyan látják onnan a magyarországi üzleti lehetőségeket. Nagy szerencséje Siófoknak, hogy még ez előtt és a bankadó bevezetését megelőzően kezdődött a plázaberuházás. Máskülönben még mindig csak a gödör tátongana a főtér kellős közepén. S hogy nem mindenkinek tetszik? Láttak önök már szép plázát?

Címkék#siófok
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!