Közélet

2011.10.22. 16:07

Fát ültettek és madarat gyűrűztek a gyerekek a Gyertyánosban

Vörös tölgyet és nyírfát telepítettek a gyerekek, akik a madárgyűrűzés alapjaival is megismerkedhettek az ökotáborban.

Vas András

Ezt a fát Máté Anna ültette – hirdette a felirat a kaposvári Gyertyánosi-parkerdőben egy aprócska vörös tölgy előtt, mellette a másik fácska, s persze másik névtábla. Összesen tizennégy vörös tölggyel és nyírrel gyarapodott szombaton a parkerdő a Sefagnak és az Együd művelődési központ környezetbarátság szakköre által szervezett ökotábornak köszönhetően. Utóbbiak nyaranta gyakran táboroznak a városlakók között is kedvelt források közelében, így természetes volt, hogy már kora délelőtt a parkerdőben serénykedtek Svéda Gergely erdőmérnök felügyeletével.

– Minden gyerek saját fát ültetett – mondta Ferencné Fogarasi Éva, a szakkör vezetője –, s természetesen a jövőben is ők fogják gondozni a csemetéket. Emellett a szakkör nevében egy kocsányos tölgyet is ültettünk.A telepítés mellett a madárgyűrűzés alapjaival is megismerkedhettek a gyerekek, a madárfogó hálóknak köszönhetően két-két vörösbegyet és széncinegét sikerült befogniuk, s megjelölniük. A nagy munka során természetesen megéheztek a szakkör tagjai, így nagyon várták a közös sütögetést, s csípős időben pedig igencsak jólesett számukra a zselici hársfavirágból főzött tea.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!