Közélet

2011.10.18. 12:46

Útépítés nehézségekkel, aszfaltüzem ellen tiltakozik Zamárdi

Aszfaltkeverő üzem ellen tiltakoznak a zamárdi lakosok és a város önkormányzata is. A zajjal, porral, kátrányszaggal járó tevékenység miatt a közelben lakók már aláírásgyűjtésbe fogtak.

Fónai Imre

– Megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy a lakóövezethez közel, az Endrédi út mentén, a Magyar Tenger Kft. telephelyén mobil aszfaltgyártó üzem kezdett dolgozni – mondta Csákovics Gyula zamárdi polgármester. – Utána jártunk és kiderült, hogy egyelőre a próbaüzemre van engedélyük. Zajlik a lulla-endrédi út építése, ahhoz kell az aszfalt és Zamárdi önkormányzata nem is kívánja akadályozni ezt a fontos beruházást, de egyet értünk a lakossággal, hogy azon a helyen nemkívánatos az ilyen tevékenység. Az is igaz: az előző jegyző utasítására a hivatal munkatársa hozzájárult az üzem működéséhez a képviselő-testület tudta nélkül. Beszéltem már a cégvezetővel és elmondtam neki: a próbaüzem végeztével a város nem járul hozzá ottani tevékenységük folytatásához, vannak Zamárdiban is olyan ipari területek, melyek messzebb esnek a lakóházaktól. Arra kértem, munkáik tavaszi folytatását valahol ott tervezzék.A zamárdi jegyző az engedélyező szervekhez fordult annak érdekében, hogy a környezetkárosító aszfaltkeverő ne kapjon végleges használatba vételi engedélyt, ezzel együtt panaszt tett a próbaüzemet engedélyező hatóságnál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!