Közélet

2011.11.04. 13:40

Csökkenne Szászfalvi fizetése is

Egy politikus, aki országgyűlési képviselő és egyben kormánytag is, csak az egyik illetményre lesz jogosult, amennyiben a törvényhozás elfogadja Lázár János fideszes frakcióvezető javaslatát. Erről a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság tájékoztatta szerkesztőségünket.

Sonline

A parlamenti képviselők fizetését mintegy 745 ezer forintban rögzítő, és a "rendkívül képmutató költségtérítések" rendszerében tiszta képet teremtő elképzelésről a közelmúltban írtunk, kiszámolva, hogy annak elfogadásával a somogyi egyéni és listás képviselőknek miként változik a javadalmazása. Döntően jelentős, akár közel 50 százalékos juttatás-csökkenés vár a honatyákra.Somogyban a szabályozás érdekes kivételének látszott Szászfalvi László egyházügyi államtitkár, aki csak a képviselői alapdíját kapja, így a parlamenti fizetése jócskán megemelkedhetett volna, ha Lázár János javaslata nem korlátozná a tiszteletdíjakat csak a kormányzati, vagy csak a képviselői tevékenységre. Így az államtitkár fizetése is csökkeni fog, közölte az kommunikációs államtitkárság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!