Közélet

2011.11.19. 07:14

Kiút az időjárásfüggőségből, gyógyterápia a fürdőknek

Értékteremtő ötletek: a dél-dunántúli gyógy- és termálturisztikai klaszter új gondolatok jegyében kívánja a térség iránti érdeklődést fokozni.

Harsányi Miklós

A szakemberek pénteken gyűjtötték csokorba az előremutató terveket a kaposvári gyógyfürdőben megtartott szakmai tanácskozáson. Gyenge nyárelő, viszonylag erős kora őszi szezon – sok fürdőben nagyjából ez jellemezte az elmúlt idényt. Ennek tudatában lényeges: hogyan növelhető a látogatók száma? Milyen stratégia segíti elő a megyében, régióban működő fürdők, turisztikai létesítmények fejlődését? Ilyen és ehhez hasonló kérdések foglalkoztatják a szakértőket. Szakértők úgy tartják: ígéretes ötlet lehet az úgynevezett innovatív terápiás program elindítása.
 


Ennek lényeges eleme, hogy a különböző betegségtípusokra térségünkben egy-egy központot alakítanak ki, ahol a helyi feltételekre alapozva végezik majd el a különféle kezeléseket. Egy professzor irányításával kívánják megszervezni a munkálatokat, amelyben majd a tervek szerint helyi orvosok, egészségügyi szakemberek is bekapcsolódnak. A résztvevők nem titkolt célként fogalmazták meg azt, hogy egyedi, specális szolgáltatást valósítsanak meg egy-egy településen.

– A közeljövőben több somogyi létesítményt is megkeresnek az innovatív terápia kapcsán – jelezte Iharosi István, a 17 tagszervezetet tömörítő dél-dunántúli gyógy- és termálturisztikai klaszter elnöke. Jövőre tovább akarják erősíteni a marketinggel kapcsolatos teendőket is, amely reményük szerint a gazdasági fejlődést serkenti. Új kiadványok megjelentetését tervezik, tanulmányutakon vesznek részt a klaszter tagjai, s – akárcsak ahogy az idén – úgy előreláthatóan jövőre is több szakmai tréninget tartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!