Közélet

2011.11.29. 17:39

Napirendi pont a rendkívüli ülésen: ünneplés

A húsz évvel ezelőtti időközi önkormányzati választást ünnepelte Balatonfenyves, ami után megkezdte munkáját a település első képviselő-testülete.

Vigmond Erika

Az elmúlt két évtized munkatársait, képviselőit, jegyzőit hívták ünnepi testületi ülésre. Négy évfordulót is ünnepelnek a településen idén: a 20 éves önállóságon túl, Balatonfenyves 115 éves fennállását, valamint székelyföldi és lengyel partnerkapcsolatuk tizenötödik, illetve ötödik évfordulóját. Ennek tükrében tekintett vissza Lombár Gábor polgármester a község múltjára és eredményeire.Felidézte az első, 1896-os szüretet, ami megfogalmazásában az életet jelentette a településnek, s ami elindította a fejlődését. Ezek már az önállósodás lépései voltak, amit a második világháború és az azt követő évtizedek bénítottak meg. Balatonfenyves 1991-ig néhány év kivételével mindig valamely más település része volt. 1991 május 12-én volt az a népszavazás, amikor kimondták: a fenyvesiek maguk irányítják a sorsukat, életüket. Ugyanazon év november 25-én pedig az időközi önkormányzati szavazáson az első képviselőtestületet is megválasztották.
Az önállósodással soha nem látott ütemben kezdett fejlődni Balatonfenyves, mind beruházásokban, mind közösségépítésben, hagyományok teremtésében. –Balatonfenyves léte az előttünk járók érdeme, jelene a közös munkánk, a két évtized gyümölcse, mely alapot adhat a biztató jövőnek – mondta Lombár Gábor. A község húsz önálló évének egyetlen polgármestere felsorolta az eddigi települési képviselők, alpolgármesterek, jegyzők névsorát is, akik közül néhány kivétellel, mindenki eljött az ünnepi testületi ülésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!