Közélet

2011.11.09. 13:34

Ösztöndíjjal csábítják a diákokat angyalbőrbe

A kaposvári Eötvös műszaki szakközépiskola két diákjának is odaítélte az idei tanévre a Béri Balogh Ádám ösztöndíjat a Honvédelmi Minisztérium. Az országban összesen tizenegy diák érdemelte ki a juttatást.

Márkus Kata

A honvédelmi tárca ezzel a pályázattal is igyekszik ráirányítani a diákok figyelmét a honvédelmi tevékenységre. Azok a diákok kaphatják meg a havi több mint 12 ezer forintos juttatást, akiknek a tanulmányi átlaga 4,5 fölött van, és számos egyéb feltételnek is megfelelnek.Iskolánk honvédelmi osztályának két diákja, Jankovics Johanna és Terbe Ferenc Bálint kapta meg az ösztöndíjat – tudtuk meg Klenovics Endrétől, az Eötvös műszaki szakközépiskola igazgatóhelyettesétől.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Jankovics Johanna és Terbe Ferenc Bálint kapta meg a Béri Balogh Ádám ösztöndíjat
[/caption]

– Az elismerő okleveleket és jutalmakat Hatvani Árpád dandártábornoktól, a HM humánpolitikai főosztályának vezetőjétől vehették át a diákok, aki hangsúlyozta: az ösztöndíj minden olyan tehetséges, a KatonaSuli programban részt vevő fiatal számára lehetőséget biztosít, aki kiemelkedő eredménnyel tanul, példás magaviseletű, és érdeklődik a katonai értékek, a katonai hivatás iránt. Az ösztöndíj bátoríthat a honvéd hivatás kiválasztásakor, amit már több diák is jelzett a tárca felé.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!