Közélet

2011.11.20. 20:00

Öt órán át tartott az erőpróba a ragadozókkal a Desedán

Negyvennégy darab süllőt, csukát és harcsát fogtak vasárnap a desedai pergető verseny résztvevői. Öt órán át tartott a viadal – a pecások legnagyobb ellenfele a csípős hideg és a fagyos szél volt.

Harsányi Miklós

A versenyzők csónakból, kizárólag műcsalival, pergető módszerrel pecázhattak. Első alkalommal rendezték meg a versenyt, s összesen 41 – egyenként két fős – csapat jelentkezett. A hazai indulókon kívül szlovák és horvát pecások is beszálltak a küzdelmekbe.
– Ez a verseny kétségkívül újdonságnak számít a Desedán, s örömmel tapasztaljuk, hogy a szerencse még ebben a zord időben sem kerüli el az indulókat – nyugtázta Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke. Kalacsi János szervező azt mondta: a versenyzők izgalmas programon vehettek részt.Ahol a legfiatalabb induló a nyolc éves kaposvári Dervalits Olivér volt. A zimankóban két hölgy is szerencsét próbált, a legnagyobb halat – egy 110 centis harcsát – Bársony Tibor akasztotta. A szervezők szándéka szerint később várhatóan újabb, a mostanihoz hasonló erőpróbára invitálják a pergetős horgászat szerelmeseit. A vasárnapi eredmények alapján mindenesetre úgy tűnik, hogy jövőre még többen jelentkeznek.


Visszahelyezték a halakat

Háromszázhatvan ponttal a Jig-Ollók Team győzött: Takács Róbert és Sztalovits Péter hat darab halat fogott – tájékoztatott Kovács Gábor, a KSHE munkatársa. Az első Daiwa-Fishin8Hunting pergető versenyen második helyen végzett a Gégény Viktor-Zimány Ferenc páros, míg a Csapó László-Koczka Péter alkotta duó a harmadik lett.
– A kifogott halak hosszát a mérlegelők azonnal lemérték és kíméletesen visszahelyezték a vízbe – számoltak be Hauser Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára. Hozzátette: a versenyen az egyéni és a csapatverseny helyezéseit a kifogott halak összes hossza döntötte el.
A verseny ideje alatt – az érintett területen – horgászati tilalmat rendeltek el a szervezők.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!