Közélet

2011.11.04. 18:40

Somogy legnagyobb adósa: 900 milliós hiány az egyetemen

A Kaposvári Egyetem adósságállománya szeptember végére elérte a 875 millió forintot. Ennek hatásairól jövő keddre ígértek bővebb tájékoztatást.

Márkus Kata

A Kaposvári Egyetem adósságállománya szeptember végére elérte a 875 millió forintot. Ez a Magyar Államkincstár hazai költségvetési szervek tartozásait összesítő legutóbbi jelentéséből derült ki, csakúgy mint az, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság adósságállománya 182 millió, míg a még alig több, mint tíz hónapja felálló Somogy Megyei Kormányhivatalé 262 millió forintra rúg.A hazai költségvetési szervek össz-adósságállománya szeptember végén 37,2 milliárd forint volt, az előző hónaphoz képest 4,1 milliárddal csökkent. A minősített adós intézetek száma emelkedett, jelenleg 38 a Magyar Államkincstár adatai szerint. Az összes adósság 43 százaléka jelentkezik a Nemzeti Erőforrás Minisztérium fejezetnél, ezen belül nagyrészt az orvos-egészségügyi centrummal rendelkező egyetemeknél. A Pécsi Tudományegyetemen tartozása 6,8 milliárd forint, ebből 60 napon túli 3,1 milliárd.

A Kaposvári Egyetem tartozásainak rövid- és hosszútávú hatásait firtató kérdésünkre Lévai András sajtószóvivő úgy nyilatkozott: a nagyfokú érdeklődésre való tekintettel a jövő hét keddjén közleményt adunk ki a témában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!