Közélet

2012.02.23. 09:07

Tömeges pulykapusztulás egy feketebézsenyi tűzben

Pulykák pusztultak el Feketebézsenyben, ahol egy gazdaságban csaptak fel a lángok. Az épületben lévő szalma égett és a zárt térben a hatalmas füstben pusztultak el a szárnyasok.

Harsányi Miklós

A gazdaságban közel 1800 pulykát tartottak, ezek közül 30-40 pusztult el, számolt be az esti tűzről csütörtökön Koncz András, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.A fém borítású épületben, az egyik gáz infra fűtőtest vélhető meghibásodása miatt az alom szalma kigyulladt és átterjedt az építmény több részére. A lángokat a kiérkező tűzoltó egységek az épület főbejáratán illetve az oldalfalon vágott nyíláson keresztül megfékezték, illetve eloltották. A beavatkozást illetve az állatok mentését nehezítette az épületet elárasztó nagymennyiségű füst, amelynek eltávolítását ventilátorral és az épületszerkezet megbontásával gyorsították meg a katasztrófavédelmi egységek.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A szalma gyulladt fel zárt helyen
[/caption]

Összesen 28 tűzoltó dolgozott a helyszínen: a marcali-, a balatonboglári-, a keszthelyi valamint a fonyódi önkéntesek közel két óra alatt oltották el a tüzet. A katasztrófavédelmi igazgatóság azt is közölte: agyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően az épületből kimentettek 1800 pulykát, 30-40 állat pusztult.  megakadályozták a tűz átterjedését a telepen található további három épületre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!