Közélet

2012.03.02. 16:45

A biztonságért dolgoznak éjjel-nappal

Négyen kaptak elismerést pénteken a polgári védelem világnapja alkalmából Kaposváron. Magyarország húsz éve csatlakozott a genfi székhelyű nemzetközi szervezethez, s 1992 óta minden év márciusában megtartják a megemlékezést.

Harsányi Miklós

– Változás történt, ettől az évtől a kormányhivatalhoz tartozik a megyei-, illetve az egészségügyi védelmi bizottság – hangsúlyozta pénteki sajtótájékoztatóján Juhász Tibor kormánymegbízott. – Ez a két szervezet garantálja a somogyiak védelmét az év minden napján éjjel-nappal.

Mozgalmas időszakon vannak túl a polgári védelemért felelős szakemberek. A rendkívüli téli időjárás seregnyi teendőt rótt a szervezésben és a kárelhárításban résztvevő egységekre, legutóbb a vótapusztai tűzeset során mozgósítottak nagy erőket. Az idős lakókat rendkívül rövid időn belül biztonságba helyezték a szakemberek, helytállásukat példaértékűnek minősítették.

Pénteken négyen – Fehér Zoltán, a megyei kormányhivatal igazgatója, Karsai József kadarkúti polgármester, Bátori Zsolt, a megyei intézményfenntartó központ központvezetője és Vörös Gyula, a szociális és gyámhivatal vezetője – díszoklevelet kaptak, több civil személyt állami kitüntetésre terjesztenek föl.– A település apraja-nagyja segített a tűzeset során, nagyszerű érzés volt megélni a tenni akarást – emelte ki Karsai József kadarkúti polgármester. – A mentés után a tervezésre, a jövőre gondolunk. Az önkormányzat és a Magyar Pünkösdista Egyház is elkötelezett abban, hogy újra felépüljön a kastély. Ennek költsége megközelíti a 200 millió forintot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!