Közélet

2012.03.04. 13:49

A nemzet rozmárjával űzték el a telet Fonyódon

Átrendezte a jégtáblákat, köztük úszott, majd jégtáblákon jógázott és kisebb jégtömböket vitt a partra a közönségnek szombaton délután Fonyódon a téltemető – tavaszköszöntő rendezvényen a nemzet rozmárja.

Márton László

Schirilla György nem mindennapi produkciójával kezdődött a rendezvény, melyet első alkalommal, de hagyományteremtő jelleggel szervezett meg a Fonyódi Kulturális Intézmények (FOKI).
Számos népi játékkal, vetélkedőkkel, teával és forralt borral várták szervezők érdeklődőket a Sándortelepi strandra, ahova nagy tömeget vonzott a jeges fürdőzés.

- Egy átlagember számára ez egy nagy megpróbáltatás lenne, mivel az egy fok alatti vízben az ember szívizmai könnyen leállhatnak és légzés is nehézkessé válik – mondta a jeges Balatonban való úszását követően Schirilla György, aki semmiképpen nem tanácsolja, hogy bárki különösebb edzés, felkészülés nélkül kövesse a példáját.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Jégtáblát tessék!
[/caption]

Az alacsony vízállása kicsit meglepte, de nem okozott gondot. Az pedig, hogy több helyen is elvágták a lábát a jégtáblák, hozzá tartozik a rozmárkodáshoz -  tette hozzá Schirilla, aki tízperces jeges vízben tartózkodás után egy szál fürdőnadrágban adta az interjúkat a tíz fokos, szeles tóparton, majd elvonult, hogy meggyújtsa a kiszebábot, mellyel végleg elűzték a telet Fonyódon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!