Közélet

2012.03.16. 19:31

Berzsenyi napok a marcali gimnáziumban

Fennállásának 60. évfordulóját ünnepli az iskola, szinte minden hétre jut egy-egy jubileumi esemény.

Vigmond Erika

A tanév kezdetétől különleges hangulat szövi át a marcali Berzsenyi gimnázium életét. Fennállásának 60. évfordulóját ünnepli az iskola, szinte minden hétre jut egy-egy jubileumi esemény. A rendezvénysorozat jelentős állomásához érkezett: a kerek évforduló és a névadó tiszteletére, s annak szellemiségében három napon át ünnepelt a középiskola.

– A Berzsenyi szavalóversenyen a környező települések diákjai is részt vettek – mondta Fellegi Bálint igazgató. – Az idegen nyelvi napon német és angol tagozatos diákok adtak elő egy-egy jelenetet. Testvérvárosunk, Künzelsau már 20 éve berzsenyis diákokat fogad nyaranta, hogy gyakorolják a német nyelvet. Ilyenkor fogadószülők látják őket vendégül. Most az ő delegációjuk jött el, hogy bekapcsolódjanak az ünnepségbe. A szlovákiai Zsolnáról is érkezett küldöttség. Az ottani testvériskolával 25 éve tart a cserediák kapcsolat.Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezve megkoszorúzták Berzsenyi domborművét az iskolában. A gimnázium egykori diákjai, pedagógusai közül néhányan foglalkozásuk területeiről tartottak előadást az érdeklődőknek. A Berzsenyi-esten Bartokos Tamás színész-rendező irányításával az Öreg tölgy árnyékában című színpadi művet mutatták be a gimnázium tanulói, de meghívott vendégszereplőkként az iskola egykori diákjai is „színpadra” léptek.

Címkék#Marcali
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!